KLIK HIER EN LIKE ONS OP FACEBOOK!

Waarom een kooi in Duitse stijl het beste is voor je hamster!

Je hoort het steeds vaker: een hamsterverblijf in Duitse stijl. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom is het zo populair? Wij zochten het voor je uit.

Wat is Duitse stijl?

De Duitse stijl is erop gericht om de hamster in een simulatie van zijn natuurlijke omgeving te laten leven. Dat wil zeggen dat het verblijf van de hamster zoveel mogelijk moet lijken op zijn natuurlijke habitat.

Voor hamsters betekent dit dat ze kunnen graven, ontdekken en genoeg bewegen. Deze drie mogelijkheden lopen ze in ‘normale’ hamsterkooien vaak mis. Dat wil uiteraard niet zeggen dat een reguliere kooi slecht is; ook daarin kunnen hamsters een gelukkig leventje leiden.

Hoe maak je een verblijf in Duitse stijl?

Afmeting

Het eerste waar je op moet letten is de afmeting van het verblijf. Die moet rond de 100 centimeter zijn, zodat je hamster over genoeg ruimte beschikt.

Bodembedekking

Vervolgens vul je dit verblijf met bodembedekking die minimaal 20 centimeter hoog is. Vaak wordt er gebruik gemaakt van meerdere bodemlagen. Je kunt hierbij denken aan zaagsel, maar ook aan andere materialen zoals hennep.

Houten looprad

Hamsters zijn stressgevoelige dieren die behoefte hebben aan vermaak, beweging en vertrouwen. Een houten looprad kan voorzien in al die zaken. Het hout symboliseert het natuurlijke habitat, en het rad zelf zorgt voor beweging en vermaak. Wij raden aan een houten rad te kiezen van tussen de 20 en 30 centimeter, afhankelijk van welke hamster je hebt.

Zandsoorten

In een hamsterverblijf in Duitse stijl mag zand zeker niet ontbreken. Wij raden aan zand in de winkel te kopen in plaats van uit je omgeving te halen. Zo voorkom je parasieten en andere ellende.

Wat voor zand je het beste kunt kiezen? Wij raden badzand aan, zodat je dier zich kan reinigen. Maar je kunt ook gebruik maken van holenzand. Dit geeft je hamster de mogelijkheid holletjes te bouwen. Het badzand kun je in een mini-zandbakje gieten, liefst van natuurlijk materiaal. Let erop dat de omvang daarvan liefst meer dan 20 centimeter is. In de dierenspeciaalzaak kunnen ze je hiermee verder helpen.

Flora

In een natuurlijk verblijf mogen plantjes natuurlijk niet ontbreken. Knaagdiergras is ideaal voor in het hamsterverblijf, ook omdat het weinig onderhoud vergt.

Houten huisjes en verstopplekken

Hamsters hebben behoefte aan privacy en veiligheid. Houten huisjes of verstopplekjes waar ze in weg kunnen kruipen, zijn daarom erg belangrijk. Er zijn veel van deze huisjes op de markt, maar je kunt ze eventueel ook zelf bouwen.

Het leukste is een huisje met meerdere kamers, zodat je hamster genoeg te ontdekken heeft. Tip: zorg ook voor plateautjes met trappetjes, zodat je hamster genoeg beweging en avontuur heeft.

Een hamsterverblijf in Duitse stijl maakt je hamster gezonder en gelukkiger, en heeft meer esthetische waarde dan een reguliere kooi. Wil je een hamster aanschaffen? Dan is een verblijf in Duitse stijl absoluut een aanrader.


Laat een reactie achter

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods