KLIK HIER EN LIKE ONS OP FACEBOOK!

Hoeveel tijd ben je kwijt aan een paard?

Een paard is een leuke, maar ook intensieve hobby. Kies je voor een paard, dan weet je dat je hier veel tijd in moet investeren. Hoeveel tijd je daar precies in steekt, is natuurlijk je eigen keuze, maar wij helpen je graag op weg met wat richtlijnen. Dat is handig wanneer je overweegt om een paard te nemen, maar ook als je al een paard hebt en meer wilt weten over de verzorging daarvan.

 

Hoeveel tijd je besteedt aan je paard, hangt allereerst af van hoe dicht je in de buurt van de stal of manege woont. De reistijd tellen we in onze berekening niet mee, maar we raden jou aan dit er wel voor jezelf bij op te tellen. We gaan er in onze berekening vanuit dat je alle werkzaamheden zelf uitvoert, dus niet alleen de verzorging van het paard zelf, maar ook van de stal waar het dier verblijft.

Hieronder vind je de schatting: 

Activiteit

Intensiteit

Aantal uren per week

Voeren

Dagelijks driemaal voeren

3.5 uren

Mesten

Tweemaal per week uitmesten + dagelijks ontlasting opruimen

2.5 uren

Mennen / rijden

Elke dag beweging + verzorging voor- en achteraf

12 uren

 

 

Totaal: 18 uren

 

Tel hier je reistijd (en een praatje met de mensen op de manege) bij op, en je komt waarschijnlijk op ongeveer 3 ‘werkdagen’ per week voor je paard. Dit is wel wanneer je alles zelf doet. In de manege heb je mogelijk de luxe om bepaalde taken uit te besteden.

Zo weet je of een paard geschikt is voor jou

Een paard geeft veel liefde, voldoening en vermaak. Houd er echter rekening mee dat je genoeg tijd moet hebben om een paard te verzorgen. Het is een hobby die een belangrijke rol speelt in je leven en daar moet je veel tijd en energie in willen én kunnen steken.

Wij raden je aan om eerst eens een tijdje mee te lopen op een manege en te kijken of het iets voor jou is. Kom je erachter dat het dan nog steeds leuk is, dan kun je altijd kiezen voor je eigen paard.


Laat een reactie achter

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods