KLIK HIER EN LIKE ONS OP FACEBOOK!

4 redenen waarom schildpadden geweldige huisdieren zijn

Qua uiterlijk, qua levensloop en qua gedrag is de schildpad voor wetenschappers maar ook voor amateurs een bron van fascinatie en vermaak. Toch staan ze te boek als saai - een enorme misvatting, als je het ons vraagt. Niet alleen omdat een schildpad hartstikke fascinerend is, maar ook omdat de verzorging ervan een hoop interessante kennis vereist, maar ook tijd en inzet.

Om meer te weten te komen over de voordelen van een schildpad als huisdier, besloten we op zoek te gaan naar 4 redenen waarom het houden van schildpadden de moeite waard is.

1. Van een schildpad kun je heel veel leren

Afhankelijk van de soort kunnen schildpadden erg oud worden. Hun serene, kalme karakter past daar perfect bij. Voor de schildpad is haast geen prioriteit. Hij beweegt zich kalm door het leven, slaapt veel en straalt een hoop rust uit.

Heb je een druk en chaotisch leven, dan kan je schildpad je er nu en dan aan herinneren om lekker rustig aan te doen en je niet gek te laten maken.

2. Schildpadden worden relatief oud

Er zijn schildpadden die dik door de honderd jaar worden, maar dat is niet waar wij op doelen. Wij doelen op de schildpadden die je legaal als huisdier mag houden. En die worden ook al gauw ouder dan twintig jaar. Voor een dierenliefhebber is dat wel zo fijn, want je kunt een groot deel van je leven van dit dier genieten.

Dat brengt echter ook een verantwoordelijkheid met zich mee: je bent lang aan een schildpad gebonden en moet daar bepaalde investeringen voor doen. Een groot terrarium bijvoorbeeld, maar ook goede temperatuur en verlichting, zodat de schildpad zoveel mogelijk in zijn ‘natuurlijke’ habitat verkeert.

3. Schildpadden zijn lief voor hun baasjes

Wanneer ze eten krijgen, komen ze zo snel als ze kunnen op je af. Een blijk van honger - ja - maar ook een blijk van dankbaarheid en waardering. Of schildpadden gevoelens hebben voor hun baasje is niet te bewijzen, maar ze hechten zich wel aan ons. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat schildpadden hun kopje tegen je hand drukken wanneer je hen aait.

4. Een schildpad is leuk om te verzorgen

Honden zijn geweldig, maar kosten een hoop tijd en beweging. Katten zijn fantastisch, maar eisen een hoop aandacht op. Schildpadden daarentegen zijn relatief passieve huisdieren. Wat ze nodig hebben is ruimte, voeding en een omgeving waarin ze zich thuis voelen. Wanneer je je goed inleest in de verzorging van de schildpad en investeert in een geschikt terrarium, goede verlichting en goede verwarming, zul je zien dat de verzorging je een hoop plezier en vermaak oplevert.


Laat een reactie achter

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods